Na čo nezabudnúť pri balení na dovolenku


 

 Prázdniny a dovolenky sú už za rohom a mnohí premýšľate čo si zabaliť do batožiny a načo nezabudnúť aby vás nič neprekvapilo. Pripravili sme pre vás niekoľko užitočných nápadov bez čoho sa na dovolenke nezaobídete nech už cestujete kamkoľvek. Tu je pár tipov:

 

  • Krém na opaľovanie - či sa chystáte k moru do hôr na stanovačku alebo len proste na kúpalisko určite budete potrebovať kvalitný opaľovací krém. SPF zvoľte podľa svojich individuálnych nárokov a potrieb. Ideálne a najjednoduchšie je mať jeden krém pre celú rodinu. Nezabúdajte tiež na krém na tvár aby ste predišli tvorbe pigmentových škvŕn. 

 

  • Aloe vera gel - osviežuje, hydratuje, regeneruje a skľudňuje. Tento úžasný pomocník hydratuje vašu opálenú pokožku po pobyte na slniečku, upokojí slnkom spálenú pokožku, pomôže uľaviť od svrbenia po uštipnutí hmyzom ale tiež si hravo poradí s rozčesávaním slnkom a soľou vysušených vlasov. Dobrým pomocníkom bude aj pri prípadných malých škrabancoch či odreninách. Gél je vhodný aj pre deti a ľudí s ekzematickou pokožkou a jedno balenie vám určite vydrží cele leto.

 

  • Prípravky po opaľovaní - Harmančeková alebo Levanduľová voda - krásne upokoja a hydratujú pokožku po celodennom pobyte na slnku či v mori. Plusom je jednoduchá aplikácia - stačí nastriekať na celé telo a tvár a nechať voľne vsiaknuť.  Ak trpíte suchšou pokožkou môžete do ešte vlhkej pokožky votrieť olej po opaľovaní, ktorý sa šetrne postará o mierne začervenanie a dokáže predĺžiť opálenie. Dobrým pomocníkom pri extra suchej pokožke  je tiež bambucké či nechtíkové maslo, ktoré tiež odporúčame aplikovať do vlhkej pokožky pre lepšiu absorbciu. Všetky tieto prípravky sú vhodné aj pre deti. Vyberajte podľa individuálnych potrieb detskej pokožky. 

 

  • Prírodný repelent - vždy odporúčame používať prírodný repelent a vyhýbať sa toxickým zložkám v klasických repelentoch ako je napríklad DEET (dityltoluamid). Našim favoritom už niekoľko rokov je repelent Incognito ktorý prináša 100% ochranu proti kliešťom, komárom, muchničkám ale aj ovadom a mnohému ďalšiemu bodavému hmyzu. Pri letnej stanovačke alebo len pri grilovačke siahnite po vonných tyčinkách proti hmyzu, ktoré nielen pekne voňajú ale aj znížia množstvo otravného hmyzu vo vašom okolí.

 

  • Tuhé mydlo s lanolínom - je ideálnym riešením hlavne ak cestujete lietadlom. Je vhodné aj pre ľudí s citlivou pokožkou či deti. Jedna kocka mydla vám vydrží celý pobyt, nevyleje sa vám v batožine a využijete ho nielen pri sprchovaní ale aj pri klasickom umývaní rúk (ak si nechcete umývať obvyklými prostriedkami ktoré su väčšinou k dispozícií na hoteli či apartmáne). Tuhé mydlo môže byť aj dobrým pomocníkom pri holení. Mydlo s lanolínom krásne kĺže a nie je problém sa s ním oholiť. 

 

  • Mydlo na pranie v kocke -  určite sa vám veľa krát stalo že ste potrebovali aj na dovolenke niečo preprať, hlavne ak máte deti. Či už je to fliačik od zmrzliny, ovocia, alebo proste len spotené tričko či plavky po chlórovom bazéne. S týmto všetkým si poradí toto kokosové mydlo na pranie. Nezaberie veľa miesta, je vysoko účinne a je dobré  ho po ruke vždy keď ho budete potrebovať. 

 

Ak máte svoje obľúbené produkty na ktoré nedáte dopustiť a vždy ich musíte mať so sebou počas dovolenky podeľte sa s nami či už na facebooku alebo instagrame. Radi sa necháme inšpirovať.

Poprípade ak máte k produktom ďalšie otázky neváhajte nás kontaktovať na info@netoxicky.sk