Poznáte benefity ružovej vody?

Ružová voda sa vyrába z okvetných lístkov ruží. A rovnako ako samotné ruže, aj ona krásne vonia.  Vzniká ako vedľajší produkt pri výrobe esenciálneho oleja. Ten sa objavuje pri parnej destilácii. A práve para, ktorá sa uvoľňuje, sa schladí, a vznikne z nej ružová voda. 

Ružová voda je prírodné bio pleťové tonikum. Upokojuje, hydratuje, čistí, osviežuje, omladzuje a osviežuje. Má protizápalové účinky a ukludňuje podráždenú pokožku. Odstraňuje mastnotu a nečistoty z pórov a pôsobí preventívne proti vyrážkam a akné.

Ružová voda je plná antioxidantov. Antioxidanty sú nevyhnutné, aby sa zabránilo poškodeniu našej pokožky v dôsledku oxidačného stresu. Ružová voda pomáha našej pleti bojovať proti škodlivým voľným radikálom a poškodeniam pokožky spôsobeným UV žiarením, znečistením a stresom.

 

Hlavné benefity ružovej vody: 

  • spomaľuje starnutie pleti - ružová voda obsahuje bioaktívne látky, ktoré pôsobia na kožnú štruktúru a spomaľujú proces starnutia pleti
  • čistí a tonizuje - ideálna ako odličovač, skvele čistí pleť nielen od mejkapu, ale tiež od nahromadených nečistôt a prebytočného kožného mazu. Zbaví pleť nečistôt a postará sa o jej tonizáciu
  • pomáha s akné - ružová voda pomáha čistiť póry, rovnako kontroluje tvorbu kožného mazu a preventívne pomáha zabrániť opätovnému návratu akné. Rovnako pomáha v liečbe jaziev z akné. .   
  • zmierňuje podráždenie pokožky - ak máte problémy s ekzémom, dermatitídou, či suchou pleťou,  ružová voda vám môže hneď uľaviť. Ružová voda dokáže pomôcť pri začervenaní a iných nepríjemných problémoch s kožou
  • uľavuje unaveným očiam - vačky pod očami ako aj unavené oči z práce na počítači kazia inak upravený vzhľad ženy. Ružová voda dokáže upokojiť pokožku v tomto okolí, redukuje opuch a rovnako pomáha očiam relaxovať. Pri unavených očiach si pravidelne striekajte ružovú vodu na oči
  • zmierňuje opuchyprotizápalové a chladiace vlastnosti ružovej vody nielenže zanechávajú vašu pokožku osvieženú, ale tiež riešia opuchy, najmä tie nepríjemné, ktoré nás trápia pod očami.
  • zanechá vaše vlasy krásne - ak vás trápia suché vlasy alebo lupiny, tak určite vyskúšajte ružovú vodu, ktorá zlepšuje kvalitu vlasu a zanechá ich lesklé. Rovnako funguje aj ako prírodný kondicionér, revitalizuje vlasy a zabraňuje návratu lupín.
  • upokojuje - voda z damašskej ruže zkľudňuje výbušné povahy. Streknite pár strekov do izby vášho dieťaťa keď má záchvat hnevu. 

 

A keby vás predsa len vôňa ružovej vody neoslovila skúste iný druh kvetovej vody.